Skopuss som en proff - En enkel guide

Skopuss som en proff  - En enkel guide

Du har nettopp investert i et par flotte sko, men etter bare noen uker ser skoene slitte ut. Etter et år uten regelmessig pleie, så kan skoene se ut som et par gamle joggesko.

Nordic Tied hjelper deg å unngå denne situasjonen. Vi bistår deg i hvordan du skal ta vare på moteinvesteringer og vedlikeholde stilen din. Heldigvis er det enkelt å ta vare på sko, og du vil forlenge skoenes levetid med mange år.

Instruksjoner for skopuss

Anbefalt hyppighet: Frekvensen på skopuss er avhengig av bruk og vedlikehold. Vi anbefaler likevel å pusse skoene minst 2-3 ganger i året, selv når du ikke bruker dem ofte. Bruker du skoene jevnlig, gjenta etter 8-10 bruk. Skopussing er en ypperlig søndagsaktivitet!

1 Fjern støv og skitt: Sett inn skotrær i sedertre og ta av skolissene. Børst skoene med en skobørste for å fjerne skitt. Du kan også benytte en lettfuktet bomullsklut.

2 Påfør skokrem: Bruk en applikasjonsbørste og smør inn Saphir Creme Pommadier skokrem. Påfør jevnt med små sirkulære bevegelser.

  • Tips til valg av krem: Bruk enten en nøytral Saphir Creme Pommadier-skokrem eller farget Saphir Creme Pommadier-skokrem. Nøytral skokrem beholder den naturlige fargen i skinnet, mens farget krem kan forandre finishen med små nyanser. Skopussekrem er ikke malling, så om du ikke finner en krem som passer helt perfekt til skoens farge, så gjør ikke det noe. For eksempel: Selv en sort skokrem vil ikke gjøre brune sko sorte, men de vil bli merkbart mørkere. 

  • Tips til børster: Bruk applikasjons- og skobørster av 100 prosent hestehår, siden det er organisk og skånsomt for lær. Hårene er likevel robuste nok til at skokremen kommer inn i porene i læret. Hestehårsbørster kan flasse, men gir seg etter litt bruk. Se Nordic Tied sine skobørster her.

  • Advarsel! Det er fristende å bruke for mye krem, men less is more! En ertestørrelse med skokrem holder til ca halve skoen. For mye krem gir et seigt lag som drastisk reduserer glans.

3 La skokremen trekke inn og børst: La skoene stå i 5-10 minutter. Børst skoen med et fast grep med en skobørste.

Dersom du vil ha en blankere finish kan du repetere denne prosessen til du får det ønskede resultatet.

4 Glans med Pate de Luxe voks: Bruk Saphir Médaille d'Or Pâte de Luxe-voks for en ekstra skinnende tupp og/eller hæl.

  • Tvinn et bomullshåndkle rundt peke- og langefinger og påfør et tynt lag med voks.

  • Bruk én dråpe vann. Vent til voksen har stivnet (ca. ett minutt). Puss med bomullshåndklet (eller en børste) og én dråpe vann.

  • Gjenta til du oppnår ønsket glans, men her må du ha tålmodighet. Du vil likevel se resultater allerede etter et par lag.

  • Advarsel! Det er også her fristende å bruke mye voks og vann. Less is fremdeles more. Vær varsom med å vokse hele skoen - ett lag eller to er nok utenom hel/tupp.

Etter denne prosessen trenger du bare børste skoene dine med en skobørste før bruk. De naturlige oljene i Saphirs produkter vil gjøre skoene dine gode som nye.

Trenger skoene mer næring, anbefaler vi Saphir Renovateur som er erstatning eller i tillegg til Saphir Creme Pommadier skokrem.

Tips til hverdagen: Børst av støv og skitt etter bruk. Det misfarger og tørker ut læret. Hvis skoene er fuktige, la dem tørke i romtemperatur.

Unngå helst å bruk samme par sko to dager på rad, og sett alltid i skotrær. Det holder formen på skoene og trekker ut fuktighet. Fuktighet sliter ned læret. Sedertre gir også en god, aromatisk lukt.

Del