Skopuss guide: Hvordan påføre skokrem ​​og voks?

Skopuss-guide: Hvordan påføre skokrem ​​og voks?

Vi får ofte spørsmål om hvordan man pusser sko. Her gir vi en enkel innføring i hvordan man påfører skokrem og voks. Husk bare rekkefølgen: du bruker først krem og deretter voks. 

Påfør skokrem med en dauber børste: En dauberbørste (aka påføringsbørste) er en mindre børste som er laget av 100% hestehår. Du masserer Saphir Médaille d'Or skokrem (eller Saphir Médaille d'Or Renovateur) med små sirkulære bevegelser og med en fast hånd.

Hvorfor en dauberbørste? Vel, en dauberbørste er liten, så du får massert krem inn hvert krik og krok av skoen. Kvalitetsbørster er laget av 100% hestehår fordi hestehår er organisk, samtidig som det er robust. Slik får du skokremen ordentlig inn i porene i læret. Ikke bruk børster med kunstige børstehår.

Påfør voks med en bomullsklut: Tvinn en bomullsklut rundt mellom- og pekefingeren. Så masserer du Pâte de Luxe voks inn i læret med små sirkulære bevegelser og med et mildt trykk. Ikke gni hardt, masser forsiktig. Når du begynner å føle friksjon, så stopper du.


Etter hvert trinn børster du skoene: Bruk en skobørste av 100% hestehår. Årsaken er todelt: a) Friksjonen mellom læret og hestehåret varmer opp kremen og voksen og glatter det ut. b) Du børster av overflødig Saphir Médaille d'Or skokrem og Pâte de Luxe voks.

Bare hold børsten med et fast grep og skyv den frem og tilbake. Legg litt kraft i det, men vær mer varsom når du børster av voks. Valgfritt! Bruk bomullskluten for siste glans av tuppen på skoen.

Så enkelt! For en komplementær guide: Klikk her for tips om mengden skokrem og voks, samt antall lag du trenger for skopuss.

Tips: Ha to sett med Nordic Tied børster. For eksempel en svarthåret dauber og en svarthåret skobørste for svart krem. Bruk en lyshåret dauber og lyshåret skobørste for nøytrale eller lysere nyanser av brun.

Del