Skokrem vs. voks - Hva er forskjellen?

Skokrem vs voks - Hva er forskjellen?

Mange velkledde kvinner og menn er ukjent med skopleie. I Nordic Tied er vi lidenskapelig opptatt av skopleie, så la oss oppdatere deg med litt grunnleggende kunnskap med å forklare forskjellen på skokrem og voks.

Rekkefølge: først skokrem, deretter voks: Husk at du først påfører skokrem for å gi læret næring. Deretter benytter du voks for å beskytte læret og gi det en fin glans.

Skokrem gir næringSkokrem brukes først og fremst for å tilføre næring til læret. Lær er organisk, og behøver regelmessig næring for å vedlikeholdes. Bruker du ikke skokrem vil læret tørke ut og skoene dine vil ødelegges. Vårt foretrukne valg er Saphir Médaille d'Or skokrem fordi det er organisk, helt naturlig og inneholder rikelig med næringsrike oljer. Saphir er det foretrukne valget til samtlige ledende skomerker i verden. Det skyldes at en rekke andre skokremer inneholder silikon og petroleum, som er skadelig for lær over tid.

Voks gir glans: Voks gir først og fremt ekstra glans til skoene dine. Saphir Médaille d'Or Pâte de Luxe er en helt naturlig voks basert på destillert furuharpiks, carnauba og terpentin. Hvis du vil ha en enda mer glans - det som på engelsk kalles en spit shine - så bruk Saphir Mirror Gloss som en base og deretter Pâte de Luxe.

Skokrem farger: Saphir Médaille d'Or-skokrem kommer i forskjellige farger. Velg den fargen du foretrekker, eller en nøytral krem for å beholde samme farge på skoene. At skokrem har fargepigmenter gjør at du kan dekke til slitasje og de fleste skrammer og riper i læret! Hvis du ikke finner nøyaktig samme fargenyanse, så er ikke det et problem. Skokrem er ikke maling, og selv sort skokrem vil ikke gjøre brune sko helt sorte, selv om de vil få en mørkere tone.     

Voks gir ekstra beskyttelse mot fukt, skrammer og riper: Pâte de Luxe-voks inneholder hardere vokser enn Saphir skokrem. Hardere voks beskytter ytterligere mot vann, skrammer og riper enn mykere vokstyper. Men husk at skokrem beskytter derimot også mot vann, men i noe mer moderat grad.

Enkle skopussetips

Først krem, men “less is more”: En mengde skokrem på størrelsen til en ert er tilstrekkelig for omtrent halve skoen. For mye skokrem og det dannes et klebrig lag på overflaten av skoen som kan være vanskelig å børste av, og etterlate en for matt finish.

Deretter voks, men vær varsom: Vær varsom når du vokser hele skoen, spesielt der skoene bøyer seg når du går. Bruker du for mye voks så vil den sprekke opp. Vær spesielt påpasselig når du vokser vampen (delen av skoen som bøyes når du går) siden det fort kan bli sittende igjen et hvitt vokslag i de naturlige rynkene som oppstår her. Et lag eller to er tilstrekkelig, unntatt tuppen og hælen der du kan vokse så mye du vil for en klarere, speilaktig glans.


Del